Въведените ограничителни мерки в Израел във връзка с COVID-19 се удължават до 14.10.2020 г., става ясно от съобщение на Ситуационния център на МВнР. Пътуващите български граждани за Израел следва да имат предвид, че, поради наложените ограничения, не се допуска влизане в страната на чужденци. Туризъм в Израел към момента няма.
На летище „Бен Гурион“ се допускат само пристигащи пътници, които имат право да влизат в Израел. Желаещите да напуснат Израел могат да направят това само ако самолетните билети са закупени преди въвеждане на ограничителните мерки на 25.09.2020 г. Изключение се прави само за лицата, които имат разрешено пребиваване /карта за пребиваване и/или виза/, работници, студенти, близки роднини на установени в страната граждани, хуманитарни случаи /нужда от лечение/.
При всички случаи, при които български гражданин желае да пътува до Израел, следва да се потърси предварителното съдействие на израелското посолство в София. Информация за кого е разрешено да пътува и каква е процедурата за това можете да намерите на следния адрес: https://www.gov.il/en/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines  .
До 14.10.2020 г. на територията на Израел се прилагат строги ограничителни мерки. Спрени са повечето обществени услуги и държавните организации, наложени са редица ограничения за придвижване и пътуване – до 1000 метра от жилището; частният сектор работи на 50 % от капацитета си, отворени са хранителните магазини и аптеките; общественият транспорт е ограничен. Подробности можете да прочетете на сайта на Министерството на здравеопазването: https://www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020.

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.