Най-големият в Европа нискобюджетен превозвач “Райънер” (Ryanair) обяви, че ще съкрати броя на полетите си на близки дистанции – главно от и до Италия с до 25%.

Ограничението ще важи до 8 април и е заради разпространението на коронавируса.

Превозвачът обяснява, че през последната седмица има сериозен спад в резервациите на билети за края на март и началото на април.

Нискотарифният превозвач “Уизер” (Wizz Air) също обяви, че поради намаляващото търсене на полети до Италия, причинено от избухването на вируса COVID-19, ще промени своя полетен график до страната, като намали изпълнението на полетите си с близо 60%.
Друга засегната държава с редуцирани полети е Израел, където Wizz Air намали полетите си до/от Тел Авив между 11 март и 2 април 2020 г.
Всички засегнати пътници са информирани своевременно и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата, но не по-рано от 14 дни след първоначалната дата на полета.

„България Ер“ отменя полетите си от/до Милано за периода 29 март – 30 април 2020г. заради регистрираните случаи на заразени с коронавирус.

Всички пътници с отменени полети, също могат да получат пълно възстановяване на сумата за закупените самолетни билети или да сменят датата на пътуването си, без глоба, при наличие на свободни места.


Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.