Ако сте планирали посещение на Камбоджа трябва да знаете, че една от най-популярните туристически атракции, а именно язденето на слонове в Ангкор Ват, ще бъде забранена от началото на 2020 година. Животните ще бъдат преместени в близката гора, където да живеят в естествената си среда. Решението е взето в следствие на натиск от страна на природозащитници след инцидент от 2016 г., когато слон на име Самбо почина в парка, поради инфаркт, предизвикан от топлинен удар и изтощение. Смъртта й предизвика онлайн петиция за прекратяване на ездата на слонове в Ангкор Ват, която спечели над 185 000 подписа. Азиатският слон е застрашен вид, като през втората половина на XX век популацията му бързо намалява.
Въпреки забраната за яздене а слонове Камбоджа остава място с много забележителности.
Кралство Камбоджа е държава в Югоизточна Азия. Камбоджа е конституционна монархия. Най-големият град и столица е Пном Пен. Ето и какво може да видите в Пнон Пен:

Кралският дворец – сърцето на Пном Пен

Кралският дворец е модерна кралска резиденция, паметник на традиционната архитектура и история. Това е комплекс от три сгради, които датират от 1866 година. В северната му част се разполага Сребърната пагода,  на юг е Дворецът Кхмери, а в централната част се намира Тронната зала. Дворецът е построен върху площ от 174,870 квадратни метра. Служил е като луксозна резиденция и място, на което били канени официалните гости на държавата.

Сием Реап

Това е провинция в Камбоджа, чиято столица носи същото наименование. В град Сием Реап може да прекарате време в разходки, разглеждайки работилниците, в които се показват местни занаяти. Може да се посети езерото Тонпе Сап, а след това и намираща се в близост област Ангкор и религиозния обект Ангкор Ват. От Сием Реап може да отидете до Ангкор Ват, където препоръчваме да тръгнете рано, за да видите изгрева.

Ангкор Ват

Ангкор Ват е храмов комплекс в град Ангкор в Камбоджа, смятан за най-големия религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ежегодно мястото се посещава от милиони туристи от цял свят.

Ко Ронг – девственият рай на Камбоджа

Камбоджа е известна и със своите плажове, на които може да се насладите на невероятни гледки, спокойствие и да се отдадете на почивка. Остров Ко Ронг се намира на два часа и половина от азиатския континент. Мястото е наистина чудесно – с впечатляващи бели плажове и подходящи условия за каране на сърф.
Ко Ронг се разполага върху 78 квадратни километра. Посетителите там могат да избират между 43 километра плажна ивица, много дейности с гмуркане или пък възможности за излети в джунглата. Островът е вторият по големина в Камбоджа и предлага отлични условия за туристите. Там има къщи за гости, бунгала и малки местни ресторанти, предлагащи студена бира и прясно уловена риба. Въпреки това много части от Ко Ронг остават почти недокоснати и там човек може да намери най-голямото уединение. На острова се намира и популярният бар „Monkey Island“, който остава отворен до късно, има огън и танцови изпълнения всяка вечер. На юг от Ко Ронг се намира по-тихият „островен брат“ – Ко Ронг Самлоем. Той е още по-тих и е осеян с красиви, почти празни плажове.

Приятна почивка 🙂


Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.