Палма или Палма де Майорка (Palma или Palma de Mallorca) е важен пристанищен град на остров Майорка и столица на автономната област Балеарски острови в Испания. Градът е по-известен с името Палма де Майорка, въпреки че официалното му име е Палма. Населението на града е около 400 000 жители, а площта му е 21,36 кв. км.

Една от основните забележителности в Палма де Майорка е катедралата Ла Сеу (La Seu) – изключителна постройка в готически стил, по която е работил и знаменитият архитект Антонио Гауди. Старият град, намиращ се на североизток от катедралата, представлява плетеница от малки улици, напомнящи за арабското минало на града. Основната част от къщите там са частна собственост, като някои от тях са отворени за туристите и в тях се помещават малки музеи или галерии. Арабските бани пък напомнят за присъствието на маврите.
Градът е популярен сред туристите от цял свят с множеството си културни забележителности, произведения на изкуството, ресторанти и, разбира се, великолепна пясъчна ивица. Палма де Майорка е идеалната дестинация за почивка през ранната пролет или късното лято.

https://mobile.lufthansa.com/rs/revenue?execution=e2s4&l=en_US

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.