Пандемията поставя туристическия сезон в риск. България е предпочитана дестинация за израелски туристи и първите групи се очаква да пристигнат още тази седмица.

Заради изискванията за PCR тестове и силната конкуренция на други държави очакванията за сезона са песимистични, коментира почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов пред БНР.

До момента има близо 100 резервации за първия полет от Израел. Той е планиран да пристигне във Варна в четвъртък – 22 април. Като цяло, обаче нещата не са добре, опитваме се, но е много трудно. На ден колкото нови резервации се правят, толкова се и канселират. Причината е, че на пазара конкуренцията на Грузия, Батуми и много силна. Там не е необходим ПСР – тест на влизане, а у нас се изисква. При тръгване трябва втори от България, като най – евтиният е 60 лева, а в Батуми е на цена – 20 евро“, каза той.

Полетите между България и Израел са възстановени и до Варна ще се изпълняват четвъртък и неделя, като това ще даде възможност на израелците да избират 3, 4 или 7-дневен престой. Те ще бъдат настанявани в хотели в Златни пясъци.

На 6 май се планират да бъдат възобновени и полетите до Бургас.

Author

Comments are closed.