Барселона е прочута не само с изключителните архитектурни творения на Антони Гауди, бурния нощен живот и един от най-силните футболни клубове на Испания. Посещавайки столицата на област Каталония, не пропускайте възможността да се запознаете с невероятните забележителности на Барселона и околностите. Ето и основните места, до които да отидете:
1. Готическият квартал. Най-старият в града квартал, много различен и интересен. Старинната архитектура несмутена се съчетава с безброй модерни магазини и кафенета.
2. Манастира Монсерат. Бенедиктинският манастир се намира на известно разстояние от Барселона. Смята се за най-святото място в цяла Каталония. В манастира Монсерат се пази скулптурата на Черната Богородица, окровителка на региона. Може да се позабавлявате като стигнете до манастира с кабинковата въжена линия.
3. Барселонета. Малка Барселона или Барселонета – близък до центъра на Барселона бивш рибарски квартал, свързан с Олимпийското село. Нов квартал, популярно място за забава през свободното време, както за туристи, така и за местните жители. Отличава се с красиви плажове, широки алеи за разходки и прекрасни рибни ресторанти.
4. Саграда Фамилия. Катедралата в Барселона е една от най-големите сгради в Испания. Смята се за връх в работата на архитекта А. Гауди. 
5. Магическите фонтани. Този спектакъл на водата, светлината и музиката трябва да се види задължително. 
6. Парка Гюел. Едно от най-интересните места в света, създадена по проект на великия каталунски архитект Антони Гауди през 1900 – 1914 година. Разположен е в квартал Гарсия, на хълма Ел Карамел. Тук в невероятна симбиоза се съчетават природата, градската архитектурна част и изкуството. 
7. Музеят Пикасо. Тук буквално е събран целия творчески живот на великия художник. Изложени са над 3 500 творби на автора – скици от детските му години, гравюри, керамика. Музеят претендира за една от най-пълните колекции творби на Пикасо и датира от 1963 г.

https://www.ryanair.com/ie/en/booking/home/SOF/BCN/2020-01-28/2020-02-01/1/0/0/0?fbclid=IwAR3A7rkVvpaW-5A71zX34vf7rgdI_gIWkLeDhixYmurXez9Zw0r7Gaur2Cg

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.