Невероятно богатата колекция на Древната история на Египет, ще бъде представена в Замъка „Влюбен във вятъра“, Равадиново и то през целия летен сезон от 1-ви май до 30- септемви. Ценната експозиция от световно значение идва от Кайро със специализиран транспорт и засилени мерки за сигурност и охрана. Експозицията ще бъде подредена в арт галерията на замъка и ще може да бъде видяна от всички гости и посетители.

Кой е Тутанкамон?

Небхеперура Тутанкамон или Тутанкамон (както е известен на широката публика), познат и като Тутанхамун (този прочит е приет за правилен в египтологията – Тут-Анх-Амун), наречен при раждането си Тутанкатен, е египетски фараон от Осемнадесетата фараонска династия.

Умрял е още като юноша. Последен наследник на могъща фамилия, управлявала Египет векове наред. Мумията му е положена в четири позлатени ковчега, поставени един в друг, три саркофага, всички положени в ковчег от червен кварцит. Гробницата на Тутанкамон е първата открита гробница, почти незасегната от грабителите на гробници. Тя е открита в Долината на царете през 1922 г. от английския археолог Хауърд Картър. Гробът на Тутанкамон е единственото открито непокътнато царско погребение от Древен Египет.

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.