Lufthansa ще затвори германската чартърна дивизия на SunExpress, съвместно предприятие с Turkish Airlines, защото разширява мерките за намаляване на разходите на фона на спадащото търсене, предава Bloomberg. В резултат SunExpress Deutschland ще затвори и ще съкрати 1200 работни места.

Lufthansa ще поеме седемте самолета Airbus A330, а 11 по-малки самолета Boeing 737 ще бъдат прехвърлени в турската дивизия на SunExpress, която ще продължи да лети под сертификата на отделен въздушен оператор.

Lufthansa споделя собствеността върху SunExpress с Turkish Airlines. Оцеляващата част от съвместното предприятие ще се съсредоточи върху ваканционни полети от Германия, Австрия и Швейцария до Турция, плюс турски вътрешни услуги, съобщива Bloomberg TV Bulgaria.

Lufthansa е изправена пред решаващ вот в четвъртък, когато акционерите ще бъдат помолени да подкрепят издаването на нови акции за германското правителство като част от спасителния пакет на стойност 9 милиарда евро (10 милиарда долара).

Мажоритарният инвеститор Хайнц Херман Тийл се противопоставя на условията на спасителния пакет и може да се стреми да го блокира.

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.