Редица държави въвеждат карантина и други ограничителни мерки на българските граждани заради увеличаване на броя на заразените с COVID-19.

От началото на месец юли в страната всеки ден се регистрират над сто и над двеста случаи и дори над 300 нови случая на заразени с коронавирус. В резултат редица държави предприеха допълнителни мерки.

Първите, които въведоха карантина за влизащите от България бяха австрийците. Още от 9 юли всички български граждани подлежат на задължителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия. Карантината не важи за тези, които представят медицински сертификат за отрицателна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дена от датата на пътуването.

От 15 юли влизането в Гърция ще се осъществява единствено с негативен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването.

Страната ни остана и в „червения списък“ за пътуване до Норвегия. Сънародниците ни, влизащи на територията на Норвегия, подлежат на задължителна карантина за 10 дни.

До 11 август Финландия удължи граничните ограничения за България.

Преди няколко дни и властите в Литва препоръчаха 14-дневна карантина спрямо пристигащите от България български и чуждестранни граждани. Украйна също ни постави в черния списък.

Получихме информация от наши клиенти, че капацитетите на лабораториите за запълнени за седмица напред и не могат да намерят къде да си направят PCR тест, с който да влязат в Гърция.

Следете най-актуалната информация на ограниченията за пътуване на официалната страница на ЕК

https://reopen.europa.eu/bg/

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.