Малко екзотика в пустинята на достъпни цени. Ето и основните забележителности в Дубай:)

Голямата джамия

На 70 метра височина, като част от тази грандиозна сграда, се извисява най-високото минаре в града.

Джамията Джумейра

Джамията Джумейра е най-фотографираната в Дубай. За разлика от много други джамии в емирството, тази е отворена за посещение от немюсюлмани. Ще трябва да се присъедините към организиран тур. Облечете се подходящо. 

Дубайският залив (Creek)

Навътре в континента заливът преминава в широко блато, дом на 27 000 птици, повечето от които розови фламинго. Самият залив разполага с широка крайбрежна алея за разходки, а частта в района на Бур Дубай е превърната в чудесен парк.

Бурж Халифа

Със своите 828 м и 160 етажа небостъргачът Бурж Халифа е най-високата сграда в света в продължение на близо десетилетие. Туристите могат да вземат най-високия асансьор в света и да се качат на върха на кулата, където има спираща дъха наблюдателна площадка.

Бурж ал Араб

Ако не сте отседнали в хотела в Бурж ал Араб – хотел Джумейра (Jumeirah), има само един начин да влезете вътре: като резервирате маса за закуска, обяд, брънч, следобеден чай или вечеря в някой от ресторантите на хотела. Не очаквайте да е никак евтино, но си заслужава.

Бурж Нахар (Burj Nahar)

Една от многото часовникови кули, които някога защитавали стария град. Построена през 1870 г., реставрирана през 1992 г. с живописните градини в Дейра (един от изкуствените острови) е популярна сред фотографите. Входът е безплатен.

Старите пазари (сук)

Двата основни пазара на Бур Дубай и Дейра са реставрирани, за да подчертят търговските корени на града. И двата пазара са покрити с традиционни материали, а магазините са с типичните стари дървени врати. Може да си купите традиционни подправки и шафран.

Дубайският аквариум и подводен зоопарк

Тук ще видите над 33 000 животни, включително 400 акули. Любим на посетителите е стъкленият тунел, който ги доближава още повече до подводните обитатели. Аквариумът се намира в сградата на Дубай Мол. Планирайте си време и да разгледате Дубай Мол с неговите луксозни магазини.

Разходка из Дубай Марина

Пристанищната зона Дубай Марина е едно от най-приятните места, където да се разходите из Дубай (и да не е на закрито, в мол). Пълно е с кафенета и магазинчета, а вечер е приятно осветено. Има възможност да се повозите на лодка и да разгледате впечатляващите небостъргачи.

Аквапарк Aquaventure

Едни от най-добрите водни атракции в Дубай са именно тук. Освен това има сафари с акули и 700 м плажна зона за релакс. Безплатно за гостите на хотел Atlantis, специални цени, ако си купите билетите онлайн.

Сафари в пустинята

Всеки гост на Дубай трябва да посети пустинята, а най-лесният и приятен начин е с организирано Desert safari или пустинно сафари. Има много фирми, които предлагат услугата, тя е сходна, разликите в цените са малки.

https://wizzair.com/en-GB/?fbclid=IwAR1pcHHpGqGGmJmHz7ySdY8PQCZT1R2AdXD6XU6Dast6MLBMWH1sntZJN9c#/booking/select-flight/SOF/DWC/2020-03-07/2020-03-17/1/null/null

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.