WizzAir очаква поетапно рестартиране на полетите в най-близко бъдеще, заедно с облекчаване на ограничителните мерки на пазарите, по които оперира.

„Авиокомпанията е в достатъчно добро финансово състояние и с достатъчни кешови резерви и няма да иска правителствена подкрепа от никоя от държавите, до които оперира,“ каза Андраш Радо, мениджър маркетинг и комуникации, отговарящ за България.

WizzAir няма намерение и да се отказва от поръчаните нови самолети от Еърбъс, като не само ще се придържа към графика за получаването им, а разчита някои от тях да пристигнат по-рано, заради освободени слотове за доставка. Превозвачът ще разчита на новите си самолети, за да ги използва за разработването на нови пазари веднага след облекчаване на последиците от COVID19. Стратегията на WizzAir, като ултра-ниско разходен превозвач, е да се възползва от освободените от кризата ниши, за да открие нови маршрути се установи устойчиво на нови пазари. След това ще нагласи предлагането и услугите си спрямо търсенето.

Авиокомпанията не очаква повишение на тарифите, но няма да променя и политиката си цените да се определеят съобразно търсенето. На този етап не се предвиждат и промени в механизмите за тарифиране на допълнителните услуги. Авиокомпанията няма да въвежда и допълнителни мерки за „физическо дистанциране“ на пътниците в салона, като блокиране на средната седалка, освен ако съответните местни власти не въведат подобни задължителни изисквания. В такива случаи превозвачът ще се съобрази с изискванията.

Що се отнася до новата авиокомпания в Абу Даби, WizzAir не само няма намерение да замразява проекта, но създаването му ще бъде ускорено, за да може да се възползва от новите реалности след края на корона-кризата.

Write A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.